Моќта на ф`стаците-зголемена сексуална енергија, намален холестерол

Loading...

Секојдневно читаме за здравата страна на јаткастите плодови како оревите и бадемите, при што нивните „роднини” ф’стаците се неоправдано запоставени.Овој мал плод, зелен од внатре, е моќен сојузник за забрзување на метаболизмот, голем непријател на лошиот холестерол и значителен помошник во забавувањето на процесот на стареење.
Ф’стаците се богати со антиоксиданси, витамин Е и влакна кои се од суштинско значење за нашето здравје. Овој мал плод крие тајни кои се од неверојатно значење за нашето здравје.
Со консумирањето на ф’стаци за само неколку недели може да го намалите лошиот холестерол за неверојатни 20 проценти. Ова се должи на големиот број на антиоксиданси.
Ф’стаците се одличен извор на растителни влакна, во само 100 гр. се наоѓаат 10.3 гр. диетални влакна, кои пак се од суштинско значење за забрзувањето на метаболизмот.
Повеќе на najadise.mkОвој мал плод, зелен од внатре, е моќен сојузник за забрзување на метаболизмот, голем непријател на лошиот холест

loading...
Loading...