Момче од Сирија накратко објасни што всушност бегалците сакаат од Европа!

Loading...

Тринаесетгодишното  момче Кинан Масалмех накратко објасни што всушност бегалците сакаат од Европа.Тој се наоѓа во Будимпешта од каде сиријските бегалци настојуваат да се префрлат во Австрија и Германија. Бројни негови сонародници  се  нашле на удар дури и на  унгарските полицајци кои им порачале дека се непожелни во Унгарија.
Кинан во разговорот со Ал Џесеира ја објаснил суштината на проблемите на бегалците која повеќето луѓе во Европа не ја сфаќаат, вклучувајќи и одредени челници.

„Ве молам да им помогнете на Сиријците. Потребна им е помош во овој момент. Само спречете ја војната. Ние не сакаме да останеме во Европа“, рекол Кинан кој ја напиштил Сирија со својата сестра Дераа.Тој се наоѓа во Будимпешта од каде сиријските бегалци настојуваат да се префрлат во Австрија и Германија. Бројни негови сонародници  се 

loading...
Loading...