Момчето со најлонски дрес од Меси конечно го запозна својот идол!

Loading...

„Го  сакам Меси  а неговиот дрес значи  дека и  тој  ме сака мене“, рекол  5- годишниот Муртаза Ахмади откако  во  фебруари, благодарение на Уницеф чиј амбасадор е Меси, добил вистински дрес со  потпис.Малиот Авганистанец  стана популарен откако  на интернет се појави негова фотографија со   дрес на Меси изработен од  сино- бела најлонска кеса, нјслични н боите на аргентинската репрезентација.

Откако  добил вистински дрес, Муртаза оваа седмица доби прилика да се запознае со Меси. Поради  војната о  својата земја морал со  семејството да замине  од Авганистан во пакистан. Но, со  посредство на  неговиот вујко од Австралија, кој  ја координирал „операцијата“, организаторите на пријателскиот натпревар помеѓу  Барселона и  Ал- Ахлиј, договориле средба помеѓу момчето и  Меси.Малиот Авганистанец  стана популарен откако  на интернет се појави негова фотографија со   дрес на Меси изработен од  сино

loading...