МОМЦИ! ОВА е штетно за вашата машкост!

Loading...

Многу мажи не го поминуваат денот без да се напијат барем една чаша од својот омилен газиран сок. За жал, тоа сериозно може да влијае на нивната машкост.Научниците од Универзитетската болница во Копенхаген дошле до сознание дека мажите кои во просек дневно пијат по еден литар газиран сок, неретко имаат сериозни проблеми со потенцијата.
Се утврдило дека движењето на сперматозоидите кај 2.554 испитаници кои постојано пиеле газиран сок е драстично намалено. Дополнително додека бројот на сперматозоиди кај просечниот маж е околу 56 милиони по милилитар, кај овие мажи таа бројка била намалена за околу 30 проценти.

 
Иако ова не значи дека мажите кои пијат многу газирани пијалоци нема да можат да станат татковци, сепак ќе имаат потешкотии. Научниците велат дека доколку постојано се претерува со ваквите пијалоци постои опасност од неплодност.
Сепак, научниците не се сосема сигурни која состојка е „заслужна“ за ваквите поразителни резултати, бидејќи истите и во исти количини се користат и во други облици, но не предизвикуваат  толкава штета.Научниците од Универзитетската болница во Копенхаген дошле до сознание дека мажите кои во просек дневно пијат по еден литар газиран сок, неретко им

loading...