Монструми-Ги убивале своите деца и од кожата изработувале мебел!

Loading...

Третиот рајх било легло на болни умови, на кои и паѓале на памет психопатски идеи за малтретирање и истребување на непосакуваните.Мажите и жените задоени со нацизмот во него ја пронаше совршената подлога за остварување на своите мрачни цели.
Нивните имиња не се звучни како Адолф Хитлер или Хајнрих Химлер, што нивните дела не ги прави помалку страшни. Овие, најблаго кажано, монструми, уживале во мачењето и убивањето на луѓето, вклучувајќи жени, деца, старци и инвалиди.

Голата маченичка на логорашите 8211- Илсе Кох
Била позната и како 8220;Кучка од Бухенвалд8221; поради сатанистичката суровост кон затворениците. Илсе била сопруга на уште еден прочуен нацист, Карл Ото Кох, но го надминала по своите дела, како и по непочитувањето на човечкиот живот. Позната е по тоа што одела гола по логорот, со камшик во рака за секој затвореник што би се осмелил да ја погледне.
Најголемите обвинувања кон оваа жена биле оние во кои таа бирала затвореници со најинтересни тетоважи, се со цел да ги убие, за подоцна од нивните кожи направи покривка за ламбите во нејзиниот дом. Илсе Кох е уапсена после војната, а 1967-ма година се обесила во својата келија.

Убиец на сопствените деца 8211- Жозев Гебелс
Бил министер за пропагандна во Третиот рајх и отворен антисеминист. Говорите против Евреите помогнале во нивното истребување во текот на Втората светска војна. Да не биле тие, ваквото однесува спрема Евреите би дошло на големо неодобрување од страна на јавноста, и веројатно би можело да биде заврпено многу порано. Гебелс останал во Берлин, покрај хитлер се до самиот крај и тогаш се самоубил, како и својата жена и своите шест деца.

Истребувач на ментално оболените 8211- Франц Штангл
Бил командант на логорите Собибор и Треблинка, а 1940, самиот Химлер го поставил на чело на Институтот за Еутанзија каде ментално оболените и инвалидите се праќале на убивање. Штангл толку се навикнал на истребувањето на Евреите што затворениците започнал да ги гледа како обичен товар, а не како луѓе. Еднаш дури и изјавил: 8220;Стоев покрај река полна со мртви тела, и некој рече 8216;Што да правиме со ѓубрето кое трули?8217; што ме наведе да ги гледам како товар.8221; Штангл е уапсен во Бразил 1967-ма година а умрел од срцето служејки доживотна затворска казна.
Повеќе на think.mkМажите и жените задоени со нацизмот во него ја пронаше совршената подлога за остварување на своите мрачни цели.
Нивните имиња не се звучни

loading...
Loading...