МОРА ДА ПРОБАТЕ: Италијански полнет кроасан!

Неверојатно добар италијански рецепт кој сигурно не сте го пробале до сега. Неверојатно добар италијански рецепт кој сигурно не сте го пробале до сега. 
Состојки:
Готово лиснато тесто
15 парчиња тенко сечкан кулен
8 парчиња тенко сечкана салама по избор
Лути или обични пиперки исечкани на прстени
15 парчиња тенко сечкан кашкавал
 
Подготовка:
Додека го правите кроасанот, рерната загрејте ја на највисока температура. Лиснатото тесто исечете го на 8 парчиња и наредете го на овална тава. Сите парчиња мора да се поклопуваат како на сликата. Потоа започнете да редите – прво куленот, па саламата, па пиперките и на крајот кашкавалот. Крајчињата лиснато тесто замотајте ги околу полнењето додека не се спојат со внатрешниот крај. Обликувајте венец од тесто, а потоа печете го 20тина минути на највисока температура. Готовиот кроасан има златеста површина. 
Послужете со кечап, мајонез, кари или тартар сос.
Прсти да излижеш!Неверојатно добар италијански рецепт кој сигурно не сте го пробале до сега. 
Состојки:
Готово лиснато тесто

Пронајдете не на следниве мрежи: