МОРНИЧАВИ ПОСЛЕДИЦИ ОД ПОПЛАВА: Мртовечки ковчези пливаат по улиците

Најмалку 8 лица починаа, а повеќе од 30.000 се евакуирани или спасени откако американската сојузна држава Луизијана ја погоди една од најголемите поплави во историјата.Илјада куќи се потопени, а повеќе од 12.000 луѓе се во привремен престој.
Моменталната ситуација во оваа држава потсетува на катастрофата со ураганот Катрина, а за стравовте за кои станарите зборуваат како што тие велат поминуваат мртвачки ковчези кои плутаат по улиците, кои водата ги исфрлила од гробиштата.
„Никогаш не сум видела нешто слично“ – изјави Ана Џонсон, прераскажувајќи ги мачните призори кои ги видел нејзиниот сопруг, припадник на спасувачката служба.Илјада куќи се потопени, а повеќе од 12.000 луѓе се во привремен престој.
Моменталната ситуација во оваа држава потсетува на катастрофата с

Пронајдете не на следниве мрежи: