Морси распиша парламентарни избори во Египет

Loading...

Претседателот на Египет Мохамед Морси распиша парламентарни избори, кои ќе се одржуваат во четири фази, почнувајќи од 27 април па се до јуни.Во претседателскиот декрет се наведува дека новиот парламент ќе ја одржи конститутивната седница на 6 јули.Од уривањето на режимот на Хосни Мубарак по протестите во 2011 година, Египѓаните во неколку наврати изгеоа да гласаат на референдуми, претседателски и парламентарни избори.Првиот избран парламент со судска одлука беше распуштен во јуни.
МакфаксПретседателот на Египет Мохамед Морси распиша парламентарни избори, кои ќе се одржуваат во четири фази, почнувајќи од

loading...
Loading...