Можеби го спасил животот на својата ќерка, но завршил во затвор

Австралијанецот  Адам Коеслер бил уапсен откако на својата 2-годишна ќерка, која боледува од рак, ѝ дал масло од канабис. Маслото од канабис веројатно ѝ го спасило животот. Според последните анализи, невробластомот напредувал помалку што било случај само во последните анализи.Кога ѝ го дал маслото, девојчето веднаш живнало и рекло ‘тато, стомакот повеќе не ме боли!’, и почнала да јаде, а ѝ се вратила и бојата на лицето.
Сепак, тој го прекршил законот со тоа што ѝ го дал маслото од канабис и завршил во затвор. Ја платил кауцијата, но судот му забранил да биде на само со девојчето кое се наоѓа во болница во Брисбен.
Повеќе од 150.000 луѓе потпишале петиција со која ги повикуваат органите да ја повлечат одлуката за апсење на Коеслер.
Кога ѝ го дал маслото, девојчето веднаш живнало и рекло ‘тато, стомакот повеќе не ме боли!’, и почнала да јаде, а ѝ се вратила и бојата

Пронајдете не на следниве мрежи: