Можете ли да замислите како би изгледала ваква повреда на мало дете: Загрижена мајка ги советува родителите…

Седиштата  за деца насочени  кон напред треба големо да се избегнуваат, вели  оваа загрижена мајка која на Фејсбук  го докажува нејзиното тврдење.Таа на своите родители им препорачува   да си набават седишта  кои  се свртени  обратно, а како  доказ за тоа  приложила фотографија  со  сериозни повреди  и  модринки.
„Вака изгледа повреда  од заштитен појас на возрасна личност  која била правилно осигурана  и  доживеала фронтален судир. Можете јасно да ги  видите  отоците на моите гради и мали исеченици на вратот  кои  појасот ми  ги нанесе за време на сударот. Јас сум  возрасна личност. Можете ли  да замислите како би  изгледала ваква повреда на мало дете“, напишала таа покрај  фотографијата.

Таа им препорачува на своите родители  за децата да си набават седишта кои  се обратно свртени, а како  доказ  за тоа приложила фотографија со сериозни повреди  и модринки.
„Доколку имате можност да го свртите детето обратно, кон задното  стакло, сторете го  тоа. И  правете го  тоа постојано. Разликата во сигурноста на детето  е огромна“, додала таа.Таа на своите родители им препорачува   да си набават седишта  кои  се свртени  обратно, а како  доказ за тоа  п

Пронајдете не на следниве мрежи: