Мртво детенце од Кина го спаси животот на својата мајка!

Момчето Чен Сиаотијан од Кина живееше само седум години, бидејќи боледуваше од тумор на мозокот. Сепак, после смртта успеа да и го спаси животот на својата мајка, пренесува CCTV.На Чен му беше дијагностициран рак кога имаше само пет години, а на неговата мајка Жоу Лу (34) болеста уремија. Трансплантацијата на бубрезите претставуваше единствен спас за неа. Жената одела на дијализи, а Чен бил под постојана докторска грижа.
Кога му соопштија дека нема долго да живее, детето ги замолило докторите неговиот бубрег да му го дадат на неговата мајка. Бидејќи детето починало, докторите му оддадоа почест со едноминутна тишина и ја исполниле неговата последна желба – да си ја спаси мајката.
На Жоу Лу и беше пресаден левиот бубрег истиот ден кога почина Чен, а десниот бубрег и помогна на една 21-годишна девојка. Неговиот црн дроб му помогна на еден 27-годишен дечко. Сите операции беа успешни и со тоа се спасени три животи. Нека почива во мир! 
На Чен му беше дијагностициран рак кога имаше само пет години, а на неговата мајка Жоу Лу (34) болеста уремија. Трансплантацијата на бубрезите прет

Пронајдете не на следниве мрежи: