МРТВОТО БЕБЕ ГО ФРЛИЛЕ ВО ОТПАД: Грешката на докторите била причината за неговата смрт

Loading...

Во општата болница во Дубровник, минатото лето починало бебе. Родителите сега ја тужат болницата поради докторите за кои сметаат дека нивната грешка била фатална за нивното дете.Родителите на починатото бебе ја тужат болницата и за претрпената душевна болка која ја доживеале кога го изгубиле нивното бебенце чие тело без нивно знаење бил фрлено во отпад.
Мајката била примена во 41 недела од бременоста која била нормална без никакви компликации.
Докторката на приемното одделение утврдила дека поради заматената плодова вода и е потребен индуцирано породување, па поради тоа биа веднаш префрлена на породување. Но наместо доктор да ја породи, викнале бабица. Мајката во 09.30 часот била примена во болница, а докторот кој не бил вработен со решение ја прегледал дури во 14.45 часот. Царскиот рез кој зафршил фатално за женското бебе, долго 52 см и тешко негде повеќе од 3 килограми, бил извршен дури во 17.15 часот.
Адвокатот кој ги застапува родителите на починатото бебе тврди дека ваквото породување воопшто не е соодветно за 21-от век и за медицината која од ден за ден се повеќе напредува.Родителите на починатото бебе ја тужат болницата и за претрпената душевна болка која ја доживеале кога го изгубиле нивното бебенце чие тело без нив

loading...
Loading...