Му заплениле 155 милиони евра

Швајцарската полиција го уапсила албанецот Петри Кама (55), познат како „бос над босовите на златото“ и му запленила многу вреден имот.Ова е историски момент за Швајцарија, бидејќи по прв пат се случува нешто од ваков тип таму.
По барање на италијанскиот суд, швајацрскиот суд спровел истрага на вилата Форт Нокс, вредна околу 155 милиони евра, под сомневање дека таму се одвива најголемиот шверц на злато и сребро.

 
Од истрагата било откриено дека Кама го шверцувал златото во Швајцарија преку свои доверливи куррири и автомобили со двојни подови наменети за криење на златотто и среброто.
Кама епитетот „бос над босовите на златото“ го стекнал по еден случај во 2011 година кога му биле запленети 60 килограми злато и 1,5 килограм сребро.Ова е историски момент за Швајцарија, бидејќи по прв пат се случува нешто од ваков тип таму.
По барање на италијанскиот суд, швајацрскиот с

Пронајдете не на следниве мрежи: