Муслиманите не смеат да патуваат на Марс?

Според мислењето на исламските водачи во Обединетите Арапски Емирати, се смета дека доколку муслиманите се одлучат да патуваат на Марс непотребно би го загрозиле својот живот.Според нив астронаутите би влегле во истата категорија како и самоубијците, а оваа верска наредба е издадена откако се појави приказната за мисијата на Марс, во која астронаутите добиваат карта во еден правец за Црвената планета.

„Патувањето е опасно по живот, а исламот тоа никако не може да го оправда. Екипажот на Марс можеби нема да преживее, верува одборот, а професорот Фарук Хамада додава дека „заштитата на животот е нешто околу што се согласуваат сите религии”.
 Според нив астронаутите би влегле во истата категорија како и самоубијците, а оваа верска наредба е издадена откако се појави приказната за мисијат

Пронајдете не на следниве мрежи: