Муслимански бегалци фрлиле во вода 12 бегалци со католичка вероисповед!

Loading...

На пловило со кое мигранти тргнале од северот на Африка кон Италија, дојде до караница на верска основа.По караница на верска основа на брод, муслимански бегалци фрлиле 12 бегалци со католичка вероисповед во море.
Италијанската полиција во Палермо уапси 15 мигранти, осомничени дека фрлиле и на тој начин убиле христијански бегалци. Меѓу 15-те уапсени бегалци се наоѓа и еден малолетник.
На пловилото со кое мигрантите од северна Аврика пловеле кон Италија, дојде до караница на верска основа и муслиманите, државјани на Сенегал, Мали и Брегот на Слоновата коска, фрлиле во море други лица.
Италијанскиот министер за правда, Андреа Орландо, реши да ги уапси бидејќи немилиот инцидент се случил во меѓународни води.По караница на верска основа на брод, муслимански бегалци фрлиле 12 бегалци со католичка вероисповед во море.
Италијанската полиција во Пал

loading...
Loading...