МВР ќе издава лични карти и денеска и утре

Loading...

Сите одделенија за управни работи на МВР ќе работат денеска и утре, со што граѓаните и во овие денови ќе можат да извадат лични карти.Сите барања за издавaње лична карта (оштетена, изгубена или украдена) по законски споведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални Одделенија за управни работи при Министерството за внатрешни работи и тоа само доколку подносителот не поседува биометриска патна исправа.

Како што соопшти МВР, барањата за лични карти ќе се примаат и одобруваат итно заклучно денеска до 16:30 часот.
Веднаш по примањето на апликациите за лични карти, Одделот за информатика ќе ги изработува и ќе ги доставува до надлежниот сектор за навремена дистрибуција до Одделенијата за управни работи.
Утре, на денот на изборите Одделенијата за управни работи ќе работат само за издавање на лични карти во периодот од 7 до 19 часот.Сите барања за издавaње лична карта (оштетена, изгубена или украдена) по законски споведената постапка, ќе се одобруваат итно во сите регионални Од

loading...