На гробот на трагично починато девојче во Германија оставен мистериозен дар

Ненадејна трагедија се случила на угледното семејство Валтер од Фрајбург во Германија 1867 година, кога Каролин, девојака со само 16 години починала откако добила туберкулоза, пишува порталот Виралнова.Семејството било скршено од болка, а сестрата на Каролина – Селма побарала на гробот да се направи реплика од Каролин во природна големина како лежи во постела, како само што заспала по читањето книга. Споменикот е поставен покрај Ѕид на локалните гробишта, на мирно и тивко место обраснато со трева и други растенија.
Необјаснив дел? Последните 148 години некој остава цвеќе под камената рака од скулптурата на трагично починатат девојка!
Се проценува дека повеќе од 50.000 цветови до сега се оставени на гробот на Каролин Валтер, но кои ги носи и зашато и денес е мистерија.Семејството било скршено од болка, а сестрата на Каролина – Селма побарала на гробот да се направи реплика од Каролин во природна големина како леж

Пронајдете не на следниве мрежи: