На која возраст жените се најсреќни?

Loading...

Кога жените се најсреќни?Научниците излегоа со официјален став дека претставничките на понежниот пол се најсреќни во педесеттите години од својот живот. Според нивните истражувања токму на таа возраст жените започнуваат да уживаат во сексуалниот живот и воедно целокупниот однос со партнерот..
Во истражувањето учествувале 1 500 жени на возраст од 20 – 65 години. Според резултатите 49% од возрасните жени изјавиле дека се чувствуваат искрено среќни по педесеттата година, дека минимум секоја петта жена на таа возраст го искусила најголемото задоволство од сексуалните активности и имала сексуален однос минимум еднаш неделно за разлика од 20 – годишните жени.
42% од повозрасните жени во минатата година самостојно иницирале фитнес активности, а меѓу помладите жени тој процент изнесувал околу 16%.
Во групата на осамени жени над педесеттите 11% биле корисници на сајтовите за запознавање, додека пак над дваесеттите на таков потег се осудиле 16%.
Експертите сметаат дека 50% од жените во брак признале дека во петата декада од животот започнале поквалитетно да го поминуваат времето со партнерот. Тие исто така започнале поблиски односи со своите ќерки, а 64 % од нив своите деца ги сметале за пријатели.
Дури 85% од повозрасните жени посакуваат поисполнет и поактивен стил на секојдневие.
Х.Н.Научниците излегоа со официјален став дека претставничките на понежниот пол се најсреќни во педесеттите години од својот жив

loading...
Loading...