На колку години е идеално да создадете семејство?

Loading...

Жените во тие години обично имаат стабилен однос со партнерот и кариера, што се одлични предуслови за формирање семејство- Предности
Бременоста во 30-тите има финансиска и практична смисла. Најверојатно имате повеќе приходи и подобро стоите отколку во 20-тие затоа што сте имале време да се запознаете со работното место.
Доволно сте млади да имате енергија да се посветите на детето,  да ги издржите непреспиените ноќи и трчање по детето кое го истражува светот. Иако сите се развива со различно темпо, жените во 30-тите често подобро се познаваат самите себеси од оние во 20-тите години.

 
– Недостатоци
Поголем број експерти како граница за најдобра возраст за забременување ја потенцираат 35-тата година. Во раните 30-ти шансите за забременувањето се благо пониски отколку во 20-тите, како и веројатноста на спонтано пометнување и  хромозомско нарушување.
Меѓутоа, од 35-тата година понатаму плодноста се намалува многу побрзо, а расте веројатноста од генетски абнормалности, па лекарите во таа возраст речиси рутински препорачуваат прегледи со кромосомопатија, амниоцентеза и слично.- Предности
Бременоста во 30-тите има финансиска и практична смисла. Најверојатно имате по

loading...
Loading...