На колку години сме најзадоволни од животот?

Loading...

Во што сме најдобри и на колку години, научниците докажуваат.Погледнете ја листата: 
1. Учењето на странски јазик е најлесно на 7-8 години.
2. Мозокот најдобро процесира работи и настани на 18 години.
3. Имињата се паметат најлесно на 22 години.
4. За првпат сме најзадоволни со животот на 23 години.
5. Мускулите се најсилни на 25 години, а такви ќе останат во наредните 10 до 15 години.
6. Идеално време за основање семејство е на 26 години.
7. Најдобрите маратонци најчесто имаат 28 години.
8. Коските се најцврсти на 30 години.
9. Луѓето најдобро препознаваат лица на 32 години.
10. Добитниците на Нобеловата награда ги направиле најголемите откритија во просек на 40 години.
11. Најдобро ги разбираме туѓите емоции во четириесеттите и педесеттите години од животот.
12. Во аритметика сме најдобри на 50 години.
13. Задоволството од животот повторно е на врвот во 69-та година.

14. Најбогат речник имаме во доцните шеесетти и раните седумдесетти.
15. Навистина со годините стануваме помудри.
16. Големите одлуки се носат во годините што завршуваат на 9.
 
Погледнете ја листата: 
1. Учењето на странски јазик е најлесно на 7-8 години.
2. Мозокот најдобро процесира работи и настани

loading...
Loading...