На Маврово снежна покривка од 74 сантиметри

Утрово со мерењата на УХМР во 7 часот можевме да ја добиеме вистинската слика за тоа каде колку снег наврнал. Очекувано, планинските мерни места во западниот регион се оние кои акумулираа најголема снежна покривка.   Еве ги мерењата:26 cm     Крива Паланка
40 cm     Тетово
65 cm     Пожаране
74 cm     Маврово
52 cm     Лазарополе
20 cm     Охрид
8 cm      Претор
21 cm      Битола
14 cm      Прилеп
18 cm      Петровец (Скопје)
27 cm      Ѓуриште
17 cm      Штип
10 cm      Виница
12 cm      Струмица
23 cm      Берово
Врнежите денеска ќе бидат далеку послаби од вчерашните и не се очекува значителна промена на снежната покривка од онаа која денеска е забележана.26 cm     Крива Паланка
40 cm     Тетово
65 cm     Пожаране
74 cm     Мав

Пронајдете не на следниве мрежи: