На потполно погрешен начин го користите конецот за заби

Карлоса Меуленер, забар од Њу Џерси, тврди дека повеќето луѓе со години погрешно го користат конецот за заби. Тој советува конецот за заби да се користи со движења горе и доле и дека тоа е подобра и поделотворна метода од тоа забниот конец да го влечете напред- назад.
„Миењето заби со четкичка е супер, но тоа не е доволно бидејќи со конецот за заби ќе ги отстраните бактериите кои се насобрале меѓу забите“, вели Карлоса.Тој советува конецот за заби да се користи со движења горе и доле и дека тоа е подобра и поделотворна метода од тоа забниот конец да го влечете нап

Пронајдете не на следниве мрежи: