Нацистичко богатство вредно 2 милијарди евра е пронајдено во Минхен

Loading...

Нацистичко богатство од Втората светска војна е пронајдено во стан во Минхен. Уникатни уметнички дела вредни 1,7 милијарди евра, која ја заплениле нацистите за време на Втората светска војна е пронајдена во стан во Минхен, известува германскиот весник „Фокус“.
Според весникот, полицијата овие дела ги откирла уште во 2011 година.
Експертите веруваат од овие 1.500 слики има дела  и на Пикасо, Ренор,  Оскар Кокошка и многу други познати сликари.Уникатни уметнички дела вредни 1,7 милијарди евра, која ја заплениле нацистите за време на Втората светска војна е пронајдена во стан во Минхе

loading...
Loading...