Нахранил СИРАЧИЊА во ресторан: Но кога ја добил сметката…

Loading...

Оваа трогателна приказна доаѓа од Индија од хотелот Сабрин во градот Малапурам.Акхулеш Кумар седел покрај прозорот на споменатиот хотел и ручал, а додека го јадел своето скапо јадење, здогледал сиромашно изгладнето дете како стои на улица.
Тој дал сигнал на детето да дојде во ресторанот. По пет минути, детето влегло заедно со својата сестра која ја држел за рака.
Ги запрашал што би сакале да јадат, а тие срамежливо покажале во неговата чинија и рекле дека би сакале истото што и тој. Кога завршиле со јадењето, Кумар повикал келнер за да му ја донесе сметката да плати.
Но кога келнерот ја донел сметката Кумар останал без текст, гледајќи што пишува на истата.
Тука стоела една голема НУЛА а под неа пишувало. Не постои каса која би можела да ја наплати оваа хуманост. Ви посакуваме се најдобро.
Многу трогателен гест кој покажува дека постојат хумани луѓе на овој свет.Акхулеш Кумар седел покрај прозорот на споменатиот хотел и ручал, а додека го јадел своето скапо јадење, здогледал сиромашно изгладнето дете како с

loading...