Најавена е кинеска инвестиција во Кочани

Loading...

Во Кочани наскоро ќе се реализира кинеска инвестиција за производство на опрема за оризопроизводството со системот капка по капка, најавија по денешната средба градоначалникот Ратко Димитровски и потенцијалниот инвеститор Ванг Донг.– Ќе инвестираме во опрема наменета за оризопроизводството и системот какпа по капка. Не радува што ќе можеме да инвестираме во Македонија и во најголемиот регион за производство на ориз кај вас- изјави Донг, сопственик на компанијата што планира инвестиција, а чие име и износ, како што најави, ќе бидат објавени дополнително.
Градоначалникот Димитровски изрази задоволство од најавата за инвестицијата во кочанското земјоделство, истакнувајќи дека се остварени успешни преговори со Кинеската амбасада во Македонија.– Ќе инвестираме во опрема наменета за оризопроизводството и системот какпа по капка. Не радува што ќе можеме да инвестираме во Македонија и

loading...