Најголемите хејтери во Македонија

Loading...

Тажен пример за луѓе кои немаат попаметна работа во животот и целиот ден го поминуваат во “хејтање” на ТвитерСигурно сте чуле за изреката “Види го каков е, до 12 ги мрзи сите а од 12 се мрзи и самиот себе”. Како што знаеме секоја изрека е инспирирана од вистински настани и случки, па така и оваа ја опишува реалноста и опишува каков се народ постои во Македонија.
Најлошото е тоа што сите овие “себемрзачи” не сакаат самите себе да си го признаат тоа и постојано некој друг им е крив за тоа што се случува околу нив и вината никогаш не ја наоѓаат во себе и во околината. Најчесто тоа се опозициски структури кои гледаат својот бес за промашениот политички избор да го истурат на некоја од социјалните мрежи седејки дома затворени во четири ѕида и тотално надвор од реалноста.
Во Македонија, најпознат опозициски канал е Твитер каде што одредена група на 50тина општествени маргиналци ја уништуваат смислата на оваа социјална мрежа со своите хејтерски коментари и негативна енергиј.
Пример за тоа се овие 2ца исфрустирани луѓе кои немаат попаметна работа и во 11 часот претпладне кога сите работат они дремат на компјутер и исполнуваат нечии наредби и директиви плукајќи го Пулс24. Целта не знаеме која е, како и тоа дали се поттикнати од  “паметниот милионер”, “дебелиот спортски новинар” или пак некои опозициски портали и весници.
Но, бидејќи тие и сите останати опозициски портали воопшто не ни се и не ни биле конкуренција, се сомневаме дека најверојатно сакаат да му се улизуваат на екс-практикантот во Гугл попознат како Игор Тајм.мк кој со својот агрегатор на вести прави пари профитирајки на грбот на сите редакции, новинари и портали кои илјадници евра вложуваат во тоа да се пробијат на пазарот и да бидат најдобри.
Се ќе беше ок доколку година дена не не прозиваат и омаловажуваат, па затоа им одговараме за да не мислат дека се многу паметни. Во ред е да му се умилкуваат на Тајм.мк и на други споредни агрегатори за да добијат некоја посета на своите слабо посетени и уште помалку ценети портали. Нормално е да се умилкуваат затоа што никој не ги чита, меѓутоа не сфаќаат дека со тоа се повеќе заличуваат на таа хејтерска Твитер заедница за која што зборев претходно.
За крај, би сакал да им порачам дека ги разбираме колку им е тешко и би им помогнале да се поправат доколку некогаш го побараат тоа од нас, меѓутоа треба да им стане јасно еднаш за секогаш дека Пулс24 е број 1 најмногу поради своите читатели и таму и ќе остане додека читателите го посакуваат тоа.
 
Сигурно сте чуле за изреката “Види го каков е, до 12 ги мрзи сите а од 12 се мрзи и самиот себе”. Како што знаеме секоја изрека е инспи

loading...
Loading...