Најмалку 40 лица загинаа, над 600.000 се евакуирани по поплавите што ја зафатија Индија

Најмалку 40 лица загинаа, а повеќе од 600.000 се евакуирани поради поројните дождови и поплави, кои погодија големи делови од Централна и Источна Индија.Неколкудневните поројни дождови доведоа до опасно зголемување на нивото на водите во реката Ганг и на нејзините притоки во околу 20 земји во индиските држави Бихар, Утар Прадеш и Мадхија Прадеш.
Армијата се вклучи во евакуација на луѓето од погодените области.
Метеоролози предвидуваат дека поројните дождови ќе продолжат и во наредните два дена.Неколкудневните поројни дождови доведоа до опасно зголемување на нивото на водите во реката Ганг и на нејзините притоки во околу 20 земји во индиск

Пронајдете не на следниве мрежи: