Најмасовен протест денес ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Овде, во Македонија, има куќен ред кој мора да се почитува. Друг избор и друга држава, ние немаме. Ова е распоредот за денес, 23 ден по ред како граѓаните го дигаат својот глас за Македонија, порачуваат од Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. Од таму порачуваат дека денеска протестот ќе биде најгласен и најмасовен.
-На дури 43 локации повеќе од 200.000 граѓани кои се за Заедничка, а не двонационална држава, ќе пратат порака до сите политички чинители: Не за Тиранската платформа, не за двојазична и федерализирана Македонија. Посебна порака ќе биде пратена до комесарот кој сака да ги притиска политичарите да прифатат платформи создадени во други држави, а ги игнорира стотиците илјади Македонци кои секој ден на улиците порачуваат: покажете малку почит кон нас, ние кои овде живееме и ќе продолжиме да живееме и откако ќе заминете вие и сите еу бирократи кои наместо како гости се однесуваат како газди на Македонија. Овде, во Македонија, има куќен ред кој мора да се почитува. Друг избор и друга држава, ние немаме, порачуваат од ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. 
Ова е распоредот за денес, ден 23:
21.03.2017 – ВТОРНИК
Протести во Општини:1. Скопје – 17 часот2. Прилеп – 18 часот3. Струмица – 18 часот4. Неготино – 17 часот5. Радовиш – 17 часот6. Кавадарци – 17 часот7. Валандово – 19 часот8. Гевгелија – 18 часот9. Битола – 18 часот10. Кичево – 18 часот11. Охрид – 17 часот12. Крушево – 17 часот13. Ресен – 18.30 часот14. Демир Хисар – 17 часот15. Куманово – 18 часот16. Свети Николе – 18 часот17. Берово – 17 часот18. Пробиштип – 18 часот19. Велес – 17 часот20. Виница – 18 часот21. Македонска Каменица – 17 часот22. Штип – 18 часот23. Крива Паланка – 18 часот24. Делчево – 17.30 часот25. Кочани – 17 часот26. Демир Капија- 18 часот27. Вевчани- 18 часот28. Дебрца- 17 часот29. Росоман- 18 часот30. Кривогаштани- 18 часот31. Старо Нагоричане- 18 часот32. Дојран- 18 часот33. Могила- 20 часот34. Богданци- 18 часот35. Конче- 18 часот36. Чешиново-Облешево- 17 часот37. Зрновци- 18. 30 часот38. Кратово- 17 часот39. Пехчево- 18 часот40. Македонски Брод- 18 часот41. Новаци- 18 часот42. Босилово- 18 часот43. Василево- 18 часот Од таму порачуваат дека денеска протестот ќе биде најгласен и најмасовен.
-На дури 43 локации повеќе од 200.000 граѓани кои се за Заедничка

Пронајдете не на следниве мрежи: