Најпопуларниот тренд во 2017 година ќе биде флекситаријанизам?

Според предвидувањата на компанијата „Whole  Foods“, најпоуларниот тренд  во исхраната  следната година ќе биде флекситаријанизам.Се работи  за диета која претежно се заснова на вес на билки, со  повремена конзумација  на мали количини месо. Се работи  алтернатива на вегетаријанство и  веганство, која се појавила како последица на развојот  на  социјалната свест за етичките прашања врзани  за конзумацијата  на месо и  за потребата за заштита  на животната средина.
Експертите исто така веруваат дека паста без брашно, како и  кокосов шеќер  и  брашно во иднина ќе  бидат се попопуларни.Се работи  за диета која претежно се заснова на вес на билки, со  повремена конзумација  на мали количини месо. Се работи  алте

Пронајдете не на следниве мрежи: