Најубавиот вкус од детството: Домашно кисело млеко!

Домашното кисело млеко е неспоредливо поздраво и повкусно од купечкото. Најважно од се е што се подготвува многу едноставно.Потребно е:
– 1 л млеко од кеса (за готвење)
– 1 кисело млеко или павлака
Подготовка:
Варете го млекото додека да почне да врие, полека промешувајте го на ниска температура за да не загори. Кога ќе зоврие, тргнете го од оган и почекајте да се излади, т.е. да стане млако.
Измешајте добро кисело млеко или павлака. Со павлака ќе биде погусто и ќе има повеќе кајмак.
Поклопете, замотајте во две крпи или ќебе и оставете да отстои преку ноќ на собна температура. И утредента ќе имате кисело млеко.Потребно е:
– 1 л млеко од кеса (за готвење)
– 1 кисело млеко или павлака
Подготовка:

Пронајдете не на следниве мрежи: