Највисоките плати во Холивуд: Сандра Булок со заработка од 70 милиони долари за „Gravity“

Loading...

Сандра Булок мора да била прилично возбудена кога „Gravity“ беше спресечен да биде голем хит.Не само што и помогна на Булок да добие уште една номинација за Оскар, туку и ги помести „ѕидовите“ на фигуративната заработка на актерката за уште 70 милиони долари. Да, Сандра Булок заработи околу 70 милиони долари од „Gravity“. Но знаете ли што е поизненадувачки? Тоа што не ја прави Сандра најплатена актерка во Холивуд.
Еве уште неколку „смешни“ чекови, кои биле предадени во Холивуд.

Мел Гибсон со заработка од 30.000.000 долари за „Смртоносно оружје 4“ ја прави оваа листа од една причина: Перспективна. Во 1998 година ова беше највисоката плата некогаш доделена на ѕвезда во Холивуд. Денес, најголемите ѕвезди на Холивуд редовно носат дома чекови блиску до таа големина.

Во 1994 година, слично како и денес, Том Хенкс беше еден од најплатените актери во Холивуд. Кога дојде време да се потпише договор за „Форест Гамп“ тој ја одбил неговата 25.000.000 плата и одлучил да земе мал дел од профитот на филмот. Одлуката падна на околу 70 милиони долари.

Џони Деп има направено многу пари од „Пиратите од Карибите“. Тој присвоил респектабилни 10 милиони долари за првата рата и тој број се зголемил со секое продолжение. По четвртиот филм, Деп, наводно, бил платен 56.000.000. долари за „Пиратите од Карибите 5“.Да, Сандра Булок заработи околу 70 милиони долари од „Gravity“. Но знаете ли што е поизненадувачки? Тоа што не ја прави Сандра најплате

loading...
Loading...