НАМАЛЕТЕ ГО РИЗИКОТ ОД РАК! Позната докторка открива едноставен начин!

Ракот на дојките е еден од најчестите убијци на жените во светот.
 Но постои еднставен начин да го намалите ризикот од карцином на дојки, и тоа за 90%!
Во прашање е редовно снабдување на телото со витамин Д, а докторката Керол Бегерли, открива како тоа да го направите на најдобар можен начин!
„Витаминот Д, можете да го внесете преку кожата, едноставно со сончање. Низ исхраната го внесувате со јадење на риба, млако, жолчки и печурко“, рекла и додала дека препорачливата дневна доза на витамин Д е од 5 до 10 милиграми.
Таа објаснила дека тој помага и во избегнување и на други болести.

 

„Витаминот Д, му помага на телото да искористи калциум и фосфор и така ги зацврстува коските и забите. А освен ракот на дојка, овој витамин го намалува и ризикот од карцином на простата, дебело црево, панкреас, а помага и во лекување на депресија“.
Сончевиот витаминможе да се најде во колеми количини во рибиното масло и млечните производи.Но постои еднставен начин да го намалите ризикот од карцином на дојки, и тоа за 90%!
Во прашање е редовно снабдување на телото со витамин Д

Пронајдете не на следниве мрежи: