Наместо цвеќе за 8-ми март и подарил бубрег!

Loading...

„Секој втор ден морав да одам на дијализа. Животот ми беше пекол“.Пензионерката Мирјана од Врање сега веќе нема кошмари поради тешкото заболување на бубрезите. 
Наместо класичен подарок за 8-ми март таа од споругот добила бубрег кој и го променил животот. Прв пат во Србија е извршен ваков вид на операција. Имено, бубрезите и откажале во 2011 година. Секој втор ден морала да оди на дијализа. Животот и бил пекол. 

 
Му благодарам на сопругот- изјавила таа.
Таа и Милорад се запознале во 1988 година на летување во Будва, а неколку години се венчале. 
-Не се ни посомневав во намерата да и помогнам на мојата жена. Поради прегледите, анализите и операциите често отсуствував од работа. – вели Милорад.Пензионерката Мирјана од Врање сега веќе нема кошмари поради тешкото заболување на бубрезите. 
Наместо класичен подарок за 8-ми март т

loading...
Loading...