Наместо полуматура, смрт: „Сине, ништо не успеа да облечеш…“

Loading...

„Гаго мој ми рече дека оди на прослава за роденденот, беше среќен“ – вака со солзи во очите раскажува Слободанка, чиј 15-годишен внук Драган загина во страшна сообраќајна несреќа.Тој настрада во Џипот на смртта заедно со 23-годишниот Станислав Петковиќ.
„Сине, зошто ме остави, ти купив лептир машна и патики…ништо не успеа да облечеш…рече одам на прослава за 15. роденден. Сега наместо полуматура, спремаме погреб“ – викала низ солзи бабата на младото момче.
Несреќните момчиња се враќале од град кон Обреновац. Во еден момент автомобилот загубил контрола и удрил во ѕид. Драган седел на задното седиште и починал на лице место.
Во домот владее тага и молк. Мајката лежи и не може ни да зборува. Единствено повторувала да ископаат гроб и за неа, бидејќи не го пушта сам својот син.
„Што ќе прави братчето на Гаго, има 5 години, постојано прашува кога ќе си дојде брат ми дома“ – додава бабата низ солзи.
Навистина голема трагедија. Нека почива во мир.Тој настрада во Џипот на смртта заедно со 23-годишниот Станислав Петковиќ.
„Сине, зошто ме остави, ти купив лептир машна и патики…н

loading...