Наместо реклама, на екранот на аптеката пуштиле порно филм!

Една аптека во Минхен стана жртва на хакерите кои на рекламниот дисплеј наместо пригодни реклами пуштиле порно филм.Освен случајните минувачи, оваа „претстава“ што се случила во средата навечер ја регистрирала и полицијата која забележала топла народ како се собира околу навидум безначаен излог.
Полицијата контактирала со сопственикот на аптеката, кој потоа почнал да ги уверува дека не стои зад содржината на екранот. Порнографската содржина се прикажувала повеќе од два часа, а трите екрани на кои се прикажувала, на крајот конечно се исклучени.
Истрагата е во тек, иако досегашните информации укажуваат на тоа дека се работи за солена шега на хакери.Освен случајните минувачи, оваа „претстава“ што се случила во средата навечер ја регистрирала и полицијата која забележала топла народ

Пронајдете не на следниве мрежи: