Нападната канцеларијата на ЦИА

Loading...

Канцеларијата на ЦИА во Кабул е нападната од страна на талибанските бунтовници. 
Покрај неа, нападната е и претседателската палата. Престелката траела 90 минути и сите напаѓачи се ликвидирани, соопштуваат од авганистанската полиција. 
„Најмалку три напаѓачи се убиени“, изјави началникот на полицијата во Кабул, Мухамед Ајуб Саланги.
Тој наведе дека во инцидентот нема загинати припадници на авганистанските безбедносни сили.
 Канцеларијата на ЦИА во Кабул е нападната од страна на талибанските бунтовници. 

loading...
Loading...