Нападната украинска база во Крим од група проруски напаѓачи

Проруска група мажи упаднале денеска во украинската база на военовоздухопловните сили во Новофедеровка, во западниот дел на Крим. Проруската група која броела некаде околу двеста луѓе, упаднала во базата и започнала да ги крши прозорците на зградата. Украинските војници успеале да се забарикадираат во зградата и од покривот на зградата да фрлаат димни бомби врз напаѓачите.Проруската група која броела некаде околу двеста луѓе, упаднала во базата и започнала да ги крши прозорците на зградата. Украинските војници успеал

Пронајдете не на следниве мрежи: