Нападот во Минхен бил планиран една година?!

Loading...

Баварската полиција денеска соопшти дека Давид Али Сонболи, кој пред два дена уби девет луѓе во Минхен, а потоа се самоуби, нападот го планирал една година.Тврдењето на полицијата се темели по испитувањето на материјалите пронајдени во неговиот дом.
– Напаѓачот, Германец со иранско потекло, преку интернет илегално го купил пиштолот, истакнуваат истражителите.
Тврдењето на полицијата се темели по испитувањето на материјалите пронајдени во неговиот дом.
– Напаѓачот, Германец со иранско потекл

loading...