НАПИШАЛА ПИСМО ДО СВОЈОТ ПОКОЕН ТАТКО, а потоа добила одговор кој ја шокирал!

Откако нејзиниот татко починал во 2010 година, тинејџерка од Америка секоја година му пишувала писма закачувајќи ги н балон, затој да би можел да ги прочита во рајот. Оваа година добила и одговор.Секоја година откако татко и починал (во 2010) од аневризма во мозокот, Американката Ешлин Марачино (16) му пишувала писма прикачени на балон на својот татко, кои ги пуштала да одлетаат кон небото, за тој да може да ги прочит од рајот. Никогаш не добила одговор, се до сега.
Ешлин на таков начин го одбележувала роденденот на татко и. Оваа година се случило нешто за кое не можела ни да сонува – добила одговор.

– Играм софтбол веќе 11 години. Дали можеш да поверуваш во тоа? Се надевам дека ми помагаш во сите оние натпревари. Не го сакам тоа што те немав во животот. Не е фер. Дај ми некој знак те молам. Било што, да знам дека си таму. Толку ми недостигаш и сакам да се вратиш – напишала во писмото Ешлин.
Нејзиниот татко поминал во затвор 10 години, така што биле заедно само година дена пред тој да почине., кога Ешли имала 11 години.

Знакот стигнал од Лиза Свисли пред која се спуштил балонот откако летал 640 километри од родното место на Ешли, Витиер во Калифорнија до Обурн. Лиза одлучила да и приреди изненадување на тинејџерката.
Пронајденото писмо го поставила на Фејсбук во група која е посветена за промовирање и правење на добри дела.
– Сметав дека би било убаво да и испратам нешто со што би и пружила поддршка. Отидов на Фејсбук и на страницата „Pay it Forward“ и ги замолив луѓето да ми помогнат – вели Лиза.
Голем број на луѓе се повикаа на молбата на Лиза и со нивна помош таа успеала да стапи во контакт со Ешлин, а собрале и полна корпапоклони за тинејџерката. Дури тие двете разговарале и на Скајп.
– Додека го пишував писмото не можев да престанам да плачам. Но штом го пуштив да летне, во моментот се смирив и набљудував како балонот лета, но не мислев дека некој ќе го пронајде – изјави Ешлин.
– Сосема е неверојатно како балонот слета пред мене. Затоа и решив нешто да преземам. Ниту во еден момент не ми падна на памет да го игнорирам писмото – открива Лиза.
Погледнете го видеото:
Секоја година откако татко и починал (во 2010) од аневризма во мозокот, Американката Ешлин Марачино (16) му пишувала писма прикачени на балон на св

Пронајдете не на следниве мрежи: