Напиток стар 2000 години кој ќе Ве “врати во живот”

Комбухата е напиток кој станува сè попопуларен и баран во светот. Зошто е тоа така, прочитајте во продолжение.Комбухата е габа со потекло од Азија. Од неа се прави истоимениот ферментиран напиток од зелен и црн чај и од активните и здрави бактерии, габи и шеќер. 
Овој напиток постои веќе 2000 години, а иако комбинацијата на состојки не изгледа толку привлечна, милиони луѓе ја обожаваат комбухата.
Придобивките од комбухата вклучуваат:
1. јакнење на имунитетот
2. детоксикација на организмот
3. подобрена дигестија
Со обѕир на тоа што станува збор за ферментиран напиток, комбухата всушност содржи и многу мала количина на алкохол. Исто така, комбухата не смеат да ја консумираат трудници, доилки, деца помлади од 4 години и лица со лош имунолошки систем.Комбухата е габа со потекло од Азија. Од неа се прави истоимениот ферментиран напиток од зелен и црн чај и од активните и здрави бактерии, габи и ш

Пронајдете не на следниве мрежи: