Напнато во Приштина: Се веат знамиња на „Голема Албанија“, полиција врие низ градот!

Loading...

Поддржувачите на Самоопределените почнале да се собираат на плоштадот пред Собранието, викајќи и носејќи пароли и знамиња на Голема Абланија. Демонстрантите извикуваат „доле влада“, а луѓе се собираат во се поголем број. Над стотина полицајци го обезбедуваат Собранието и притоа се опремени за разбивање на демонстрантите.
Притоа, полицијата изјавува дека во еден склад во Приштина се пронајдени 50 торби со молотови коктели и шишиња бензин, подготвени за денешните демонстрации. Исто така одземен е голем пропагантен материјал.
Приштинските медиуми јавуваат дека 17 автобуси со припадници на Самоопределените се собираат од разни краеви од Косово.Демонстрантите извикуваат „доле влада“, а луѓе се собираат во се поголем број. Над стотина полицајци го обезбедуваат Собранието и прито

loading...