Направете домашен сладолед

Не станува збор за оној кој го подготвувате од кесички. Можете сами да подготвите, ако го следите овој рецепт:Во еден сад се мати шлаг (најчесто две кесички). Во друг сад се матат јајца со шеќер и млеко. Потоа се соединуваат двете смеси и се матат додека не се изедначи смесата. На крај додавате што сакате за да добие сладоледот вкус. Можете да додадете топена чоколада, еурокрем, некое овошје кое може да се измати како јагоди или малини, мармалад….
Сладолед со степ-лајт 3 јајца 3 лажици шеќер 1 шлаг-пена млеко 1 степ-лајт (од портокал или од малина) Се кршат јајцата и се одделуваат белките од жолчките. Белките се матат со шеќерот. Во друг сад се матат млекото и шлаг-пената. Тоа се додава кај изматените белки и се мати. Се додаваат жолчките и пак се мати. На крај се додава степ-лајтот и се мати.
1канче кисело млеко
2 шлаг пена 1канче исчистени и измиени јагоди,може и со банани 1канче шеќер Се миксираат киселото млеко и шеќерот, се става овошјето и се меша.Во друг сад се матат 2та шлаг пена. Откако ќе се измати шлагот се мешаат состојките од двата сада. Потоа се става во фрижидер и се замрзнува.Во еден сад се мати шлаг (најчесто две кесички). Во друг сад се матат јајца со шеќер и млеко. Потоа се соединуваат двете смеси и се матат додека не

Пронајдете не на следниве мрежи: