НАРОДЕН ЛЕК за миоми и други „женски маки“

Народен лек за миоми и други женски макиСостојки:
Врвови од рузмарин
1 л. домашно црно вино
Подготовка:
Домакинки, црно вино без конзерванси,истурете го во шише со поширок отвор и во него потопете 40 врвови од рузмарин, со должина од околу 3-4 см, оставете го да отстои на темно неколку дена и почнете да пиете секое утро на празен стомак по една чашка (за ракија), без да го цедите рузмаринот, во рок од месец дена.
Жена која има искуство со овој домашен лек, садот го чувала во фрижидер, но не би требало да се расипе и ако е надвор од фрижидер со оглед на состојките. Состојки:
Врвови од рузмарин
1 л. домашно црно вино
Подготовка:
Домакинки, црно в

Пронајдете не на следниве мрежи: