Народна Република Доњецк избра премиер

Александар Бородаи е избран за претседател на владата на третото заседание на републичкиот Врховен совет во оваа самопрогласена Република.Источните украински области Доњецк и Луганск, на реферндумот на 11 мај се изјаснија за независност од Украина.
Народната Република Доњецк по референдумот оформи Врховен совет кој има улога на Собрание, како и Совет за безбедност.Источните украински области Доњецк и Луганск, на реферндумот на 11 мај се изјаснија за независност од Украина.
Народната Република Доњецк п

Пронајдете не на следниве мрежи: