Народни верувања: Што значи кога ќе ви затрепери окото, брадата, рамото, градата…

Loading...

Погледнете што според народните верувања значи треперењето…Што значи кога ќе затрепери:
Врв на главата: претскажува дека ќе добиете син
Задниот дел од вратот: ќе имате гостин од странство кој ќе ви донесе подароци
Темето на главата од десна страна: ќе бидете судија
Темето од лева страна: убаво ќе се забавувате со пријателите
Чело: ќе слушнете лоши вести но нема да биде некоја голема штета
Тил: лоши вести кој ќе ве растажат
Чело-делот помеѓу очите: ќе одиш на пат
Слепоочница кај десното око: чувајте си ги парите
Слепоочницата кај левото око: Се што сте замислиле ќе ви се оствари

 
Десното уво: ќе чуете добри вести
Левото уво: Ќе слушнете лоша вест
Доколку ви зуи десното уво: очекувајте добри вести и веселба
Доколку ви зуи левото уво: лоши вести кои ќе ви донесат тага
Ви затрепери само горниот дел од десното уво: очекувајте кавга
Ви затрепери само горниот дел од левото уво: ќе добиете добри вести од пријател
Левата веѓа: оваа година ве очекува изобилство од храна
Десна веѓа: успех во семејството
Двете веѓи: очекувајте веселба
Кожата помеѓу веѓите: пријател ќе ве израдува

 
Десно око: што ќе посакате тоа ќе ви се оствари
Лево око:  ќе бидете пофалени но тоа ќе ве растажи
Горниот капак на десното око: очекувајте веселба
Долниот капак на десното око: нов пријател
Горниот капак на левото око: ќе добиете машко дете и ќе имате среќен живот
Долниот капак на левото око: лоша вест.
Цел нос: лоша вест
Една страна од носот: ќе ви биде укажана голема чест
Горната уста: непоканети гости ќе имате
Долната уста: ќе ги победите непријателите
Двете усни: ќе се бакнувате

 
Брада: ќе сретнете личност која ќе ве израдува
Десно рамо: ќе бидете здрави
Лево рамо: ќе бидете тажни
Мускулот на десната рака: тага
Мускулот на левата рака: ќе го пронајдете изгубеното
Десниот лакт: ќе станете важна личност
Десната дланка: ќе бидете милостиви
Левата дланка: ќе ги избегнете лошите вести и ќе бидете весели
Двете дојки: ќе преземете некоја работа
Десна дојка: ќе останете долго на едно место
Лева дојка: некој ќе ви направи нешто добро

 
Десно колено: во куќата ќе најдете богатство
Лево колено: нешто лошо ќе ви се случи
Листот на десната нога: Ќе се ослободите од нешто
Листот на левата нога: ќе се разделите со пријател
Десна пета: ќе се радувате на добри вести
Лева пета: ќе бидете укорени
Десниот табан: ќе ве растажат некои вести
Лев табан: ќе добиете богатство
Палецот на десната нога: луѓето за кои се грижите ќе ви се одолжат
Палецот на левата нога: ќе избегнете напад.Што значи кога ќе затрепери:
Врв на главата: претскажува дека ќе добиете син
Задниот дел од вратот:

loading...
Loading...