Народно верување: Направете го ова ТОЧНО во 19:19 и ќе ви се случи ОВА!

Loading...

Месечината е небесно тело најблиско до Земјата и затоа неговото влијание  е најсилно на нас, а има најсилно влијание кога е млада или полна. Вечерва во 19: 19 е полна месечина, а ова се верувањата кои  постојат поврзани за неговата фаза.Влијанието на Месечината на плимата и осеката веќе ни е познато, а влијанието на човечкиот организам кој содржи 7 проценти вода, исто така е важно.
Инаку, полната Месечина представува астролошка опозиција на Сонцето и Месечината  односно периодот кога Месечината прима најмногу светлина од Сонцето. Тогаш можете да видите како Месчината блеска на ноќното небо во полн сјај, а таа светлина е чиста енергија.
На полна Месечина се станува посилно. Доколку сме во хармонија сами со себе, полната Месечина ќе ни донесе многу позитивни вибрации- вселената секогаш го рефлектира она што го носиме во себе. Иако поради својата сила на здравствен план ќе направи дисбаланс и  на многумина ќе им донесе несоница, а за финансиите таа енергија е драгоцена.
Ова е наједноставен ритуал: Земете банкнота ( по можност црвена) и со неа мавтајте кон Месечината и замислувајте дека парите ви се множат. Таа банкнота оставете ја да преноќи во  паричник, а следниот ден потрошете ја.
Слично на ова, кога Месечината е во фаза на опаѓање, гледајте во Месечината и размислувајте како вашите проблеми исчезнуваат, опаѓаат.Влијанието на Месечината на плимата и осеката веќе ни е познато, а влијанието на човечкиот организам кој содржи 7 проценти вода, исто така е важно.

loading...
Loading...