НАСА најави објава на големо откритие

Loading...

НАСА објави дека ќе одржи прес конференција на 26 септември, каде ќе ги презентира новите откритија фатени со телескопот Хабл на ледената месечина на Јупитер, Европа.Астрономите ќе ги презентираат резултатите што според нив се изненадувачки, и се однесуваат на ледената месечина на Јупитер, Европа.
Јавноста веќе шпекулира: Пронајдена е вода, и тоа на површината на планетата, а не под ледениот слој, односно се работи за цели океани со вода, што значи и живот.
На прес-конференцијата ќе говорат:
Пол Херц, директор на одделот за астрофизика во штабот на НАСА во Вашингтон
Вилијам Спаркс, астроном во Институтот за наука за вселената во Балтимор
Бритни Шмит, професор во Школата за Атмосферски науки на Институтот за технологија Џорџија во Атланта
Џенифер Вајзмен, научник вклучен во проектот Хабл во Вселенскиот центар на НАСА во Мериленд.
Аудио снимка од конференцијата ќе може да се проследи во живо на овој линк.Астрономите ќе ги презентираат резултатите што според нив се изненадувачки, и се однесуваат на ледената месечина на Јупитер, Европа.
Јавнос

loading...