Нашол добитно лото ливче, трошел милиони евра, а потоа заѕвонел телефонот и се променило се!

Loading...

Замислете да најдете добитно лото ливче и да потрошите добар дел од парите и на крај да ви се јави сопственикот на ливчето и да го побара назад. Што би направиле во таа ситуација?Павловиќ во 7 наутро тргнал дома по ноќната смена. А целиот свој живот велел дека за среќа му се потребни само седум броеви, ништо повеќе.
-Вчера некој среќник доби седмица- помислил и се обидувал да биде оптимисти дека следната недела работите ќе бидат подобри и дека можеби ќе му тргне од рака. Додека стоел на семафор ветерот за јакната му закалил лото ливче. Тој го земал во рака и не му требало многу за да сфати дека тоа се броевите кои се извлечени претходната вечер. Решението за сите негови проблеми било во негови раце.
Ги вратил сите кредити. Си купил куќа, патувал низ светот. На кратко станал нов човек.

 

Се додека еден ден телефонот не заѕвонел и додека не го слушнал гласот:
-Господине Павловиќ, лото ливчето кое го најдовте е мое. Имам доказ дека го пополнив, дека го уплатив и имам доказ дека завршило кај вас. Имаете еден месец да ми ги вратите моите пари- рекол мажот кој му се јавил. 
Што би направиле вие да сте на местото на Павловиќ? 
Очекуваме продолжение на приказната во коментари….Павловиќ во 7 наутро тргнал дома по ноќната смена. А целиот свој живот велел дека за среќа му се потребни само седум броеви, ништо повеќе.

loading...
Loading...