НАТО и Русија на вонреден состанок за Украинa

Loading...

 Северноатлантската алијанса соопшти дека вонредниот состанок е повикан на иницијатива на генералниот секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и дека Русија вчера се согласила со предлогот.
  НАТО и Русија денеска ќе одржат вонреден состанок на кој ќе разговараат за најновиот развој на настаните во Украина.
Северноатлантската алијанса соопшти дека вонредниот состанок е повикан на иницијатива на генералниот секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен и дека Русија вчера се согласила со предлогот.
Расмусен претходно оцени дека руската интервенција во Украина ги крши повелбите на ОН и претставува закана за мирот и безбедноста на Европа.
Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека Русија го задржува правото да употреби воена сила за да ги заштити Русите во Украина, но и дека се надева оти тоа нема да биде потребно.
Извор: Курир
 
  НАТО и Русија денеска ќе одржат вонреден состанок на кој ќе разговараат за најновиот развој на настаните во У

loading...
Loading...