НАТО испраќа „Авакс авиони“ во Романија и Полска за следење на украинската криза!

НАТО ќе распореди Авакс авиони за извидување во Полска и Романија за следење на украинската криза, јавува Би-Би-Си.Сите Авакс летови за извидување ќе се одржуваат само преку територијата на Алијансата, изјави официјално лице.
Овој потег на НАТО доаѓа откако Русија ја цементираше својата контрола на Крим во пресрет на референдумот  за приклучување на Русија. Украина и Запад излегоа со реакција дека овој референдум е нелегален.Сите Авакс летови за извидување ќе се одржуваат само преку територијата на Алијансата, изјави официјално лице.
Овој потег на НАТО доаѓа отк

Пронајдете не на следниве мрежи: